Wat is Hapkido?

Hapkido is een methode van zelfverdediging die gedurende eeuwen is ontwikkeld in het oude Korea.

Hapkido onderscheidt zich van vechtsporten , doordat het in zijn geheel is gericht op zelfverdediging .

Het woord Hapkido bestaat uit drie delen : Hap , Ki en Do . Hap betekent coördinatie en harmonie, Ki staat voor de essentie van de innerlijke kracht , en Do is de kunst , de weg of de manier waarop.

                                                          

 De kunst van de gecoördineerde kracht”

Hapkido is gebaseerd op de filosofie dat de bewegingsenergie van de tegenstander zo gestuurd kan worden dat deze tegen hem is aan te wenden. Door de grote verscheidenheid aan technieken is de hapkido leerling in staat om zich in bijna elke situatie te verdedigen .

Wat word beoefend bij Hapkido !

Nak Bup : dit zijn valoefeningen (valbreken)

Bal Chagi : Dit zijn traptechnieken ,er zijn trappen bij die anders zijn als bij het Taekwondo en ook anders worden uitgevoerd.

Kwon Bup: Dit zijn slag-en stoottechnieken . Kwon Bup in kan onderverdeelt worden in Dan shik kwon bup en Chun hwa kwon bup  . De eerste zijn eenvoudige technieken  die meestal door beginners  worden beoefend, de tweede worden door dangraden beoefend (zwarte band) en zijn een stuk ingewikkelder .

Kyok Ki Do Bup: In dit onderdeel worden hapkidotechnieken toegepast in het vrijegevecht waar bijna geen regels worden toegepast. Kyok Ki Do Bup kan ook uitgevoerd worden als een demo gevecht.

Ho Shin Do Bup : Dit zijn technieken tegen vastpakken ,slagen ,stoten, klemmen en trappen

Byong Sul Do Bup : Wapentraining met onder andere Kum (zwaard) Dan bong (korte stok) Jang bong (lange stok )